Εκτύπωση

Άλιμος και λιμανάκι - Αθηνόραμα

Γράφτηκε από τον/την Maria Arabatzani. Posted in Κριτικές

Ωραία περίπτωση μεζεδοπωλείου: νόστιμο με δικό του γευστικό χαρακτήρα, φιλικό και περιποιητικό.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 8/5/2012

Δεν θα έλεγα ότι το «Αλιμανάκι» είναι ο πλέον χαρακτηριστικός χώρος μεζεδοπωλείου. Θυμίζει λίγο μπιστρό, λίγο cafe και όντως ξεκινάει από το πρωί σερβίροντας ροφήματα μέχρι να αναλάβει τα ηνία η κουζίνα. Τότε φτάνουν στο τραπέζι μεγάλα κομμάτια σέρτικου θρακιώτικου καβουρμά με αβγά και ντοματίνια, καλοκαμωμένος πουρές από κουκιά με φρέσκια μαντζουράνα με λεπτές μπρουσκέτες, σκορδάτες πατατούλες βουτύρου με τη φλούδα, με λιαστή ντομάτα, κολοκυθάκια και κλωναράκια θυμαριού ή μια ζουμερή μοσχαρίσια τηγανιά με τριών ειδών μανιτάρια (champignon, πλευρότους και porcini). Η Έμυ Μαράντου μαγειρεύει νόστιμα κι ελαφρώς… out of the box, με σύγχρονη ματιά –η προϋπηρεσία της σε αρκετά γνωστά εστιατόρια φαίνεται στις επιδόσεις και τους γευστικούς συνδυασμούς– και οι τιμές είναι λογικότατες. Όσον αφορά το κομμάτι του ποτού, έχουν συγκεντρώσει αρκετά αποστάγματα της παρέας από όλη την Ελλάδα: μέτρησα επτά ούζα κι εννιά τσίπουρα, συν μία ρακή. Μάλιστα επιμένουν (και) στο παραδοσιακό εικοσιπενταράκι με μεζέ. Σαν να βρέθηκες στον Βόλο. 

Άντζελα Σταματιάδου

http://athinorama.gr/restaurants/articles/?id=11952

Εκτύπωση

Στο Αλιμανάκι του Αλίμου - Βήμα Gourmet

Γράφτηκε από τον/την Super User. Posted in Κριτικές

Eνα ευχάριστο λογοπαίγνιο δίνει το όνομα του μεζεδοπωλείου που ακολουθεί τη βολιώτικη τακτική: 25άρι τσίπουρο και με μεζέ, κάθε φορά διαφορετικό.

Στο Αλιμανάκι του Αλίμου

Το Αλιμανάκι- όπως λέμε Άλιμος και λιμανάκι- είναι ένα μεζεδοπωλείο, που δημιουργήθηκε από την επιθυμία των ιδιοκτητών του να μεταφέρουν στη γειτονιά τους τη φιλοσοφία των μεζέδων, όπως τη βίωσαν οι ίδιοι στα τσιπουράδικα του Βόλου και του Πηλίου.


Με αυτό το όραμα δημιούργησαν ένα απλό και ευχάριστο μαγαζί, μόλις δυο βήματα από το εμπορικό κέντρο του Αλίμου, που λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας καφέδες και ροφήματα για να μετατραπεί, με το πέρασμα της ώρας, σε μεζεδοπωλείο.

Η Έμυ Μαράντου, νεαρή μαγείρισσα, με καλή προϋπηρεσία σε κουζίνες διαφόρων γνωστών εστιατορίων, σχεδίασε και μαγειρεύει νόστιμα φαγητά που μεταφράζουν την επιθυμία των ιδιοκτήτων να παντρέψουν σωστά τα 17 διαφορετικά τσίπουρα και ρακές, που συγκέντρωσαν μέχρι στιγμής, στον κατάλογο τους.

«Παρ' ότι η φιλοσοφία των τσιπουράδικων του Βόλου και του Πηλίου δεν έχει ακόμα την ανταπόκριση που θα περίμενα», εξομολογείται ο ιδιοκτήτης, κ. Σωτήρης Παράσχος, «εμείς επιμένουμε να προτείνουμε το ''εικοσιπενταράκι'' (25 ml τσίπουρο) με μεζέ ο οποίος αλλάζει με κάθε επιπλέον παραγγελία τσίπουρου και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή, στα 5 ευρώ».

Από όσα δοκίμασα, ξεχώρισα κατ' αρχάς τον θρακιώτικο καβουρμά που σερβίρεται με αβγά, μια ευχάριστα ρευστή φάβα από κουκιά, νόστιμες πατατούλες, έναν καλοτηγανισμένο μπακαλιάρο, το χταπόδι με τη λιαστή ντομάτα και τα πικάντικα τηγανητά καλαμαράκια με την καπνιστή πάπρικα, που όμως  θα περίμενα να ήταν πιο ζουμερά.

Στα πιάτα ημέρας, αυτή την εποχή βρίσκεις και αρκετά σαρακοστιανά. Το καλό είναι ότι η Έμυ κλείνει πάντα και κάθε γεύμα με το ρακόμελο που φτιάχνει μόνη της, φροντίζοντας να υπάρχουν και κάποια γλυκά που θα το συνοδέψουν.

Κόστος: 15-20 ευρώ το άτομο

+Τετάρτες και Σάββατο στο Αλιμανάκι παίζουν και τραγουδάνε έντεχνο και ελαφρό λαϊκό, δύο νεαροί καλλιτέχνες, ο Διονύσης Δανελάτος και ο Βασίλης Μπουλέτος.

Αλιμανάκι, Γρηγορίου Αυξεντίου 13, Άλιμος, τηλ. 210 9818 222

 

http://www.tovima.gr/vimagourmet/restaurants/article/?aid=448126