Εκτύπωση

Άλιμος και λιμανάκι - Αθηνόραμα

Γράφτηκε από τον/την Maria Arabatzani. Posted in Κριτικές

Ωραία περίπτωση μεζεδοπωλείου: νόστιμο με δικό του γευστικό χαρακτήρα, φιλικό και περιποιητικό.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 8/5/2012

Δεν θα έλεγα ότι το «Αλιμανάκι» είναι ο πλέον χαρακτηριστικός χώρος μεζεδοπωλείου. Θυμίζει λίγο μπιστρό, λίγο cafe και όντως ξεκινάει από το πρωί σερβίροντας ροφήματα μέχρι να αναλάβει τα ηνία η κουζίνα. Τότε φτάνουν στο τραπέζι μεγάλα κομμάτια σέρτικου θρακιώτικου καβουρμά με αβγά και ντοματίνια, καλοκαμωμένος πουρές από κουκιά με φρέσκια μαντζουράνα με λεπτές μπρουσκέτες, σκορδάτες πατατούλες βουτύρου με τη φλούδα, με λιαστή ντομάτα, κολοκυθάκια και κλωναράκια θυμαριού ή μια ζουμερή μοσχαρίσια τηγανιά με τριών ειδών μανιτάρια (champignon, πλευρότους και porcini). Η Έμυ Μαράντου μαγειρεύει νόστιμα κι ελαφρώς… out of the box, με σύγχρονη ματιά –η προϋπηρεσία της σε αρκετά γνωστά εστιατόρια φαίνεται στις επιδόσεις και τους γευστικούς συνδυασμούς– και οι τιμές είναι λογικότατες. Όσον αφορά το κομμάτι του ποτού, έχουν συγκεντρώσει αρκετά αποστάγματα της παρέας από όλη την Ελλάδα: μέτρησα επτά ούζα κι εννιά τσίπουρα, συν μία ρακή. Μάλιστα επιμένουν (και) στο παραδοσιακό εικοσιπενταράκι με μεζέ. Σαν να βρέθηκες στον Βόλο. 

Άντζελα Σταματιάδου

http://athinorama.gr/restaurants/articles/?id=11952

Comments (0)

500 characters remaining

Cancel or